Sajnos ahhoz lassan kénytelenek leszünk hozzászokni, hogy a betörések számának növekedésével saját lakásunk vagy házunk bejárati ajtaja elé ajtórácsot, az ablakok elé ablakrácsot kell készíttetnünk.
De gondoltuk volna, hogy ugyanilyen szükség lesz a biztonsági rácsra ahhoz, hogy a gázóránkat megvédjük? Tisztában vagyunk azzal, hogy egy szándékosan megrongált gázóra vagy villanyóra cseréjéért mennyit kell fizetnünk a szolgáltatónak?
A történet összes részletét a folyamatban lévő ügyre való tekintettel nem írhatjuk le, de vannak olyan élethelyzetek, amikor nemcsak az otthonunkat, hanem még a gázóránkat is biztonsági ráccsal kell védeni az illetéktelen hozzáférés ellen, főleg ha az a gázóra szekrény a folyosón vagy egyéb hozzáférhető helyen, kültéren helyezkedik el.
A képen látható bejárati ajtórács 40*40 mm-es keretben, 12 mm-es rácsozattal készült, 10*30 cm-es lukosztással, a mellette lévő gázóra szekrény előtti rácsot 30*30 mm-es keretbe gyártottuk le és 1 mm-es lemezborítással takartuk be, a betekintő nyílást később a helyszínen alakítottuk ki. Ha a két biztonsági rács nem egymás mellett lenne lefényképezve, nem sok különbséget fedezhetnénk fel a két rács között, hiszen a kicsi is ugyanolyan szabványok alapján készült, hogy megfeleljen a biztonsági követelményeknek. Mindkét rácsot zárhatóvá kellett tenni, a bejárati ajtórácsba egy nagyméretű, három irányba záródó Trezor zárat építettünk be, a gázóra szekrény rácsába ennek egy kisebb változatát.
Ha ilyen jellegű kételye merül fel, és ajtórácsra vagy más biztonsági rácsra lenne szüksége, hívjon!

 

ajtoracs_gazoraszekrenyre