Hazaérünk és az a látvány fogad, hogy az ablakon vagy az ajtón biztosan idegen jutott be az otthonunkba… Ilyenkor nem szabad a hőst játszani, mint a filmeken!

Nem tudhatjuk, hogy a betörő még bent van-e a lakásban?!

Az első és legfontosabb dolog, ahelyett, hogy szembetalálkoznánk az esetlegesen még nálunk lévő betörővel, inkább menjünk biztonságos távolba a lakástól és hívjuk a rendőröket.

A járőrök megbizonyosodnak arról, hogy betörés történt, senki nincs a lakásban, kihívják a helyszínelőket, akiknek szerencsére nem akadályoztuk a munkájukat azzal, hogy összejárkáltuk vagy összetapogattuk a rögzíthető nyomokat, ami a tettes nyomára vezetné a hatóságot.

A nagy ijedtségen kívül ilyen esetben felmerül a kérdés, hogy vajon be tudjuk-e zárni majd az ajtót? Ez sajnos nem sok esetben szokott így lenni, tehát kell egy megbízható zárszerelő lakatos, aki ebben a segítségünkre lehet, azonnal kicseréli a zárakat, és ha az ajtóban is sikerült kárt okozni, akkor annak javítására, cseréjére tanácsot tud adni.

A betörés utáni helyreállítás után érdemes elgondolkodni azon, hogy milyen eszközzel akadályozzuk meg azt, hogy egy újabb betörő bejuthasson hozzánk, elvihesse megmaradt értékeinket!

Ilyenkor már felmerül az igény egy biztonságos ajtórács, az ablakokat védő ablakrács, egy-két megfelelő, több ponton záródó trezor zár iránt, ami nem is csoda, hiszen senki sem szeretne ilyen „váratlan vendéggel” találkozni újra!

 Hívjon, kérjen tanácsot, ingyen felmérjük, hogyan védje meg értékeit!