Ajtórács, ablakrács és biztonsági rács átalakítása utólagos hőszigetelést követően

 

A hagyományos vakolattal ellátott családi házak és társasházak tulajdonosai, az utóbbi évek statisztikái alapján, egyre gyakrabban készíttetnek dryvit szigetelést az épületükre. Nem különböznek ettől a panellakásban élők sem, hiszen a panelprogramok része a fűtéskorszerűsítés és a nyílászárók cseréje mellett az új külső szigetelés kialakítása.

Mindenki el tudja dönteni, hogy mennyire fontos számára az, hogy az épülete állapotát megvédje, kedvező energiafelhasználást érjen el télen fűtésidényben, valamint nyáron, amikor a légkondicionálással az otthona kellemes klímáját szeretné fenntartani. A hasznosságon felül, természetesen a felújítás, esztétikai élménnyel is jár.

Tény viszont, hogy a szigetelés során, az épületen lévő ajtórácsokat, ablakrácsokat le kell szereltetni. A dryvit rendszer kialakítását követően ezek a rácsok már nem tehetők vissza a régi helyükre, mert nem férnek be a szigeteléstől.

Mit lehet tenni ilyen esetben? Szokjunk-e hozzá ahhoz a gondolathoz, hogy bár az otthonunk szebb lett, jobb lett, de biztonsági szempontból nem megfelelő? Nem! Semmiképpen!

Több választásunk is van, ha a hőszigetelést követően a családi költségvetésbe belefér, rendeljünk új biztonsági rácsot. Amennyiben a régi rácsokat szeretnénk valahogy megmenteni, akkor alacsonyabb költséggel át is alakíttathatjuk! Ez utóbbi választás, egyre inkább gyakorlattá kezd válni megrendelőinknél!

A régi biztonsági rácsokat elszállítjuk, az új ablak- illetve ajtóméreteket alapul véve a magasságot és a szélességet csökkentjük, kérésére a régi zárat korszerűbbre, több ponton záródóra cseréljük, rozsdátlanítjuk és alapozást követően, az épület új színével harmonizáló színre fújjuk, tehát ugyanolyan szép lesz, mint újkorában!

Hívjon minket, miután esztétikussá és energiabaráttá tette otthonát és ne mondjon le a biztonságról!

ajtórács-ablakrács-biztonsági-rács-100