Betörések száma majdnem 40%-kal nőtt!

Egy nemrég közölt statisztika szerint megint Magyarország került az élvonalba!

Pénzcentrum oldalán olvasott cikkből az alábbi idézetet szeretném a figyelmükbe ajánlani:

A statisztikák szerint az elmúlt években folyamatosan növekedett a lakásbetörések, betöréses lopások száma hazánkban. Ráadásul a régióban is Magyarországon regisztrálták a legtöbb betörést a lakosság számához viszonyítva. Ezek a bűncselekmények nemcsak anyagilag okozhatnak komoly veszteségeket, hanem lelkileg is, hiszen az otthonunk jelképezi a biztonságot, stabilitást az életünkben. Ezen felül a tolvajok magukkal vihetnek olyan régi családi ereklyéket, ékszereket is, melyekhez komoly érzelmi szálak is fűznek minket.

Az Európai Unió Statisztikai Hivatalának (Eurostat) adatai szerint a rendőrség által rögzített betöréses lopások száma Magyarországon az elmúlt években drasztikus emelkedésnek indult. 39 százalékkal nőt három év alatt az ilyen jellegű vagyon elleni bűncselekmények száma. Ha figyelembe vesszük, hogy Lengyelországban 38 millió lakosra jut 41 ezer betörés, hazánkban pedig alig 10 millióra 22 ezer, akkor azt láthatjuk, hogy Magyarországon magasan vezet a közép-európai régióban, ami a lakosság arányában mért betöréses lopások számát illeti.”

Forrás: http://www.penzcentrum.hu/biztositas/fokozodik_a_helyzet_sorra_torik_fel_a_magyar_otthonokat.1039826.html

 

Ezek alapján sajnos nem véletlen, hogy az ajtórács, ablakrács, biztonsági rács és minden olyan óvintézkedés fontos és szükségszerű, hogy távol tudjuk tartani a betörőket az otthonunktól. Amennyiben Ön szerint is magas ez a százalék, gondoskodjon saját maga és értékei védelméről. Várjuk hívását és elkészítjük egyedi igényei alapján az ajtórácsát, ablakrácsát, biztonsági rácsát rövid határidőn belül.